! Na vele vragen over de openingstijden i.v.m. de coronacrisis, willen we mededelen dat we gewoon geopend zijn met de nodige maatregelen en de anderhalve meter afstand. We zijn van 08:00 uur tot 17:00 uur geopend en op vrijdags van 08:00 uur tot 16:30 uur. In het weekend zijn we gesloten.

Het geheim van elke professional die met hout werkt

Mahonie stammen kopen

Mahoniehout stammen

Bij Fijnhout Drenthe kunt u direct online een aanvraag plaatsen om een of meerdere mahonie stammen te bestellen. Mahoniehout is makkelijk te verwerken en is daarom erg geschikt voor het fijne beeldhouw- en houtsnijwerk. Sipo en Khaya mahoniehout kunnen wij beide leveren als bekantrecht en onbekantrecht, met lengten tot 700 cm. Vraag direct een offerte aan.

Sipo mahonie en Khaya mahonie stammen

Wij bieden twee soorten mahonie houtsoorten aan. Beide soorten mahonie stammen origineel uit Afrika. Sipo mahonie is roodbruin van kleur en is voor de meubelbouw en jachtbouw de meest gewilde soort. Sipo mahonie is vaak voordeliger dan verwacht en gemakkelijk bewerkbaar. Khaya mahonie is meer oranje tot rood van kleur en beschikt over een wat fijnere nerf. Deze Khaya mahoniesoort is minder hard dan Sipo mahonie. Deze soort wordt onder andere gebruikt voor het fijne meubelwerk en beeldhouwkunst.

Gebruik van mahoniehout

Mahoniehout is makkelijk te verwerken en is daarom erg geschikt voor het fijne beeldhouw- en houtsnijwerk. Mahoniehout is ook de geprefereerde houtsoort voor makers van muziekinstrumenten, voor bijvoorbeeld het vervaardigen van klankkasten voor violen en gitaren. Andere toepassingen van mahoniehout zijn onder andere jachtbouw, binnenschrijnwerk en kozijnen.

Gezaagde mahonie stammen

Mahonie is een fraaie, vaste, zachte, matig sterke houtsoort met een erg uitgesproken kleur. Hierdoor leent deze houtsoort zich goed voor het maken van meubels en voor gebruik in de botenbouw. Sipo en Khaya mahoniehout kunnen wij beide leveren als bekantrecht en onbekantrecht, met lengten tot 700 cm.

Kleurstelling van mahonie

Bewerkt droog Sipo mahonie heeft een lichtroze kleur, die onder invloed van licht naar roodbruin verkleurt. Khaya mahonie is meer oranje tot rood van kleur en beschikt over een wat fijnere nerf. Khaya heeft vers gezaagd een roze kleur, nadonkerend van rozerood tot roodbruin. Na jaren wordt deze kleur enigszins onregelmatig, wat als een van de weinige nadelen van Khaya moet worden aangemerkt.

Mahonie stam bestellen?

Bij ons kunt u direct online een aanvraag plaatsen om een of meerdere Sipo en Khaya mahonie stammen te bestellen. Vul het formulier in, vermeld uw wensen en wij kunnen u direct een offerte opmaken.

Bijvoorbeeld:
Robinia 250cm x 10cm x 10cm - 5 stuks

* Dit veld is verplicht