! Na vele vragen over de openingstijden i.v.m. de coronacrisis, willen we mededelen dat we gewoon geopend zijn met de nodige maatregelen en de anderhalve meter afstand. We zijn van 08:00 uur tot 17:00 uur geopend en op vrijdags van 08:00 uur tot 16:30 uur. In het weekend zijn we gesloten.

Het geheim van elke professional die met hout werkt

Essen stammen kopen

Essenhout stammen

Bij Fijnhout Drenthe kunt u direct online een aanvraag plaatsen om een of meerdere essen stammen te bestellen. Essen is gemakkelijk te zagen en te bewerken, wat het goed geschikt maakt voor toepassingen in bijvoorbeeld meubelen en trappen. Bij ons heeft u de keuze uit bekantrecht en onbekantrecht essenhout, tot lengtes van wel 700 cm. Vraag direct een offerte aan.

De es

Essen groeit voornamelijk in Europa en Noord-Amerika. Bij gunstige omstandigheden van het klimaat en de voedingsbodem kunnen essen voorkomen met lengten tot wel 40 meter. Bovendien groeit deze boomsoort ontzettend snel. Het hout van de es is taai en elastisch, maar niet erg duurzaam wanneer het hout voor buitengebruik bedoeld is.

Gebruik van essenhout

Door de taaiheid, elasticiteit en kracht van essenhout is deze houtsoort erg geschikt voor buigzame toepassingen en het maken van bijzondere meubels. Essen is gemakkelijk te zagen en te bewerken. Andere toepassingen voor essenhout zijn onder andere fineer, sporttoestellen, sportbenodigdheden, trappen, meubels en vloeren.

Gezaagde essen stammen

Essenhout is heel taai, elastisch en sterk, wat het ideaal maakt voor het maken van meubels en andere buigzame toepassingen. Bij ons heeft u de keuze uit bekantrecht en onbekantrecht essenhout, tot lengtes van wel 700 cm.

Kleurstelling van essen

Het hout dat wij voornamelijk gebruiken van Essen stammen is het zeer brede spint, waarvan de kleur varieert van wit tot geelachtig of licht geelbruin. Vers gezaagd essenhout kan bovendien een rozeachtige tint vertonen. Het kernhout, dat slechts bij bomen vanaf een leeftijd van circa 60 jaar of ouder voorkomt, is bruin en wordt vaak met de naam Olijfessen aangeduid.

Essen stam bestellen?

Bij ons kunt u direct online een aanvraag plaatsen om een of meerdere essen stammen te bestellen. Vul het formulier in, vermeld uw wensen en wij kunnen voor u direct een offerte opmaken.

Bijvoorbeeld:
Robinia 250cm x 10cm x 10cm - 5 stuks

* Dit veld is verplicht