! Na vele vragen over de openingstijden i.v.m. de coronacrisis, willen we mededelen dat we gewoon geopend zijn met de nodige maatregelen en de anderhalve meter afstand. We zijn van 08:00 uur tot 17:00 uur geopend en op vrijdags van 08:00 uur tot 16:30 uur. In het weekend zijn we gesloten.

Het geheim van elke professional die met hout werkt

Teak stammen kopen

Teakhout stammenBij Fijnhout Drenthe kunt u direct online een aanvraag plaatsen om een of meerdere teak stammen te bestellen. Teak wordt, door de weerbestendige eigenschappen, veel gebruikt in de meubelbouw voor binnen- en buitenmeubelen, maar komt ook veel voor in de scheepsbouw. Wij kunnen teak hout leveren als bekantrecht en onbekantrecht, met lengten tot wel 900 cm. U kunt hier direct een offerte opvragen.

Teakbomen

Origineel teak groeit voornamelijk in de bossen van Myanmar. Bij gunstige omstandigheden van het klimaat en de voedingsbodem kunnen teakbomen voorkomen met hoogten van 40 tot 45 meter, met diameters van 1,8 tot 2,4 meter en een takvrije stam tot wel 27 meter. Onder drogere, mindere omstandigheden worden de takvrije stammen echter vaak maximaal maar 15 meter lang, met diameters tot anderhalve meter.

Gebruik van teakhout

Teak is gemakkelijk te zagen en te schaven. Zodra het teakhout luchtdroog is, neemt het geen water meer op. Dit is de voornaamste reden dat teak veel in de scheepsbouw gebruikt wordt, maar ook voor tuinmeubels en binnenmeubelen. Teakhout is doorgaans erg goed bestand tegen weer en wind, zelfs als het niet onderhouden wordt.

Gezaagde teak stammen

Teak is een sterke, duurzame houtsoort die niet krimpt. Hierdoor kunt u onze teak stammen voor bijna alles gebruiken. Wij kunnen teak hout leveren als bekantrecht en onbekantrecht, met lengten tot wel 900 cm.

Kleurstelling van teak

Het teak kernhout is lichtbruin tot goudbruin. Na te zijn blootgesteld aan licht, verdwijnen bij de teak stammen de grote kleurverschillen meestal. Teakhout van Myanmar en Java is meestal gelijkmatig van kleur. Teakhout uit drogere streken heeft veel sterkere kleurverschillen van geel tot zwart.

Teak stam bestellen?

Bij ons kunt u direct online een aanvraag plaatsen om een of meerdere teak stammen te bestellen. Vul het formulier in, vermeld uw wensen en wij kunnen meteen een offerte voor u opmaken.

Bijvoorbeeld:
Robinia 250cm x 10cm x 10cm - 5 stuks

* Dit veld is verplicht